4 Şubat 2016 Perşembe

Rahim filmi sırasında tüp açılır mı

Rahim filmi bir tedavi yöntemi değil bir tanı yöntemidir. Rahim filminde tüp kapalı çıkabilir, tüp kapalı çıkmışsa şunlar söz konusu olmaktadır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz;
Tüp geri dönüşümsüz olarak kapalıdır. Küçük yapışıklıklar nedeniyle tüp kapalı çıkmaktadır.Sümüksü tıkaç veya pıhtı tıkacı nedeniyle tüp kapalı çıkmaktadır. Spazm yan, rahim kaslarının kasılması nedeniyle tüp kapalı çıkabilmektedir.
Küçük yapışıklıklar,tıkaçlar ve spazm nedeniyle kapalı çıkan tüpler selektif salpinografi ile radyolojik bir teknikle açılabilmektedir. Bu işlem ise skopi altında kateterlerle yapılmaktadır. Bu işlemde bir kaç dakika sürmektedir. İşlem sırasından ağrı kesici,sakinleştirici,kas gevşetici tarzı ilaçlara gerek yoktur. Echomar Şişli Dr. Cevat Bayrak yönetiminde yapılan bu işlemin başarı oranı %70 olarak oranlanmıştır. 
İşlemin rahim filminden her hangi bir farkı veya yan etkisi yoktur. Echomar Şişli'de bu işlem ücretsiz yapılmaktadır; ancak rahim filmini başka bir hastanede çeken kişilere bu işlem ücretsiz yapılmaktadır.
Kolye,saat,gözlük içerisinde metal bulundurulan eşyalarınızın çıkarılması gerekmemektedir. İnceleme yapılacak olan kadın muayene önlüğünü giydikten sonra dizleri kıvrık olarak röntgen masasına sırtüstü yatar. Rahim ağzının daha iyi görülebilmesi için spekulum adı verilen alet vajinaya yerleştirilir. 
Ucunda küçük bir balon bulunan özel bir kateter rahim ağzı kanalına yerleştirilir. Bu kateter yumuşak bir maddeden yapılır ve tükenmez kalem içi kalınlığındadır.
Echomar Şişli'de Dr. Cevat Bayrak'ın kullandığı röntgen cihazının sağladığı olanaklar ile ağrı veren rahim ağzına geçirilen sivri çengeller yani bir diğer ismi tenekulum alet kullanılmamaktadır.
Çektireceğiniz rahim filmini doğru yerde çektirmeniz oldukça önemlidir. En fazla rahim filminin çekildiği Echomar Şişli merkezinde rahim filmi çektirmeniz sağlığınız için faydalı olacaktır.
HSG test,rahim filmi,rahim filmi nasıl çekilir,ağrısız rahim filmi,HSG çekimi,HSG filmi,rahim filmi fiyatı,HSG fiyatları,rahim filmi nerede çekilir,rahim filmi HSG


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder